Un nou fals în spațiul public. Ministerul Apărării vine cu o reacție

Mai multe instituții ale statului ar fi primit scrisori care conțin informații false, potrivit cărora cetățenii moldoveni sunt chemați să formeze un contingent militar pentru a fi trimis în Ucraina. Documentul ar fi semnat de către șeful Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova. Ministerul Apărării a reacționat și a atras atenția că informațiile din aceste scrisori sunt complet neadevărate, subliniind că sunt menite să dezinformeze și să inducă în eroare opinia publică.

 

„O scrisoare falsă circulă pe internet, pretinzând că vine din partea șefului Misiunii de Parteneriat a UE în Republica Moldova (EUPM). Această scrisoare a fost trimisă mai multor instituții de stat. Acest document este complet FALS! Conținutul și formatul său sunt inventate. Amintim că EUPM Moldova este o misiune civilă și nu se ocupă de recrutare militară. Urmăriți canalele oficiale și verificate ale autorităților și instituțiilor partenere pentru informare pe subiecte de actualitate”, anunță Ministerul Apărării.

În ultimele lunni, Moldova a devenit țina unor ample campanii de manipulare și tot mai multe falsuri auf ost lansate în mediul online.

Recent, și Compania Națională de Asigurări în Medicină a anunțat despre o schemă de escrocherie prin care cetățenii sunt sunați și li se spune că ar avea datorii la plata primei de asigurare medicală obligatorie. Guvernul a inițiat o anchetă internă în urma acestui fals.

Șeful executivului a mai menționat că astfel de tactici sunt dăunătoare și reamintește că discuțiile din campanie ar trebui să se concentreze pe soluții pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA