Cele mai active persoane vârstnice din țara noastră au fost premiate de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Cele mai active persoane vârstnice din țara noastră au fost premiate în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și a adus aprecierea pentru eforturile și contribuțiile vârstnicilor din diverse domenii, în cadrul concursului național „Pentru o viață activă la orice vârstă” – ediția 2024.

După analizarea celor 14 dosare depuse, Comisia de evaluare a ales 8 câștigători care s-au remarcat prin realizări deosebite în domenii precum cultură, educație, arte tradiționale, asistență socială și muzeografie. Fiecare laureat a primit un premiu financiar, pe lângă titlul obținut, suma totală a premiilor acordate fiind de 80 de mii de lei.

”Este un privilegiu să recunoaștem realizările celor 8 laureați excepționali, care ne inspiră prin dedicația și pasiunea lor. Bunăstarea vârstnicilor este o prioritate fundamentală pentru acest Guvern. Am crescut pensiile, am investit în servicii sociale esențiale și continuăm să promovăm îmbătrânirea activă prin programe inovatoare, precum Universitatea pentru Vârsta a Treia. Recunoștința și respectul nostru pentru fiecare dintre voi sunt profunde și necondiționate!” a declarat Alexei Buzu, ministrul muncii și protecției sociale.

Concursul „Premiul Național pentru Vârstnici – Pentru o viață activă la orice vârstă” are loc anual din 2017, având ca scop promovarea îmbătrânirii active, implicarea seniorilor în viața socială și recunoașterea performanțelor lor remarcabile.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA