CEC: ”Dacă hotărârile adoptate nu convin anumitor concurenți electorali, ei le pot contesta în instanțele de judecată”

Comisia Electorală Centrală anunță că a devenit ţinta mai multor atacuri de denigrare a imaginii. Reprezentanții CEC au subliniat că nu vor răspunde acestor polemici politice, deoarece rolul instituției este de a asigura organizarea corectă și eficientă a alegerilor, fără a se implica în conflicte politice.

CEC a îndemnat concurenții electorali să renunțe la tentativele de influență asupra instituției.

”Facem apel şi pe această cale la competitorii electorali să se menţină în limita unui comportament politic civilizat, să respecte cu stricteţe prevederile legislaţiei în vigoare şi să renunţe la orice tentative de a exercita influenţă asupra CEC, deoarece acestea sunt sortite eşecului din start”, se arată în comunicatul CEC.

Amintim că Igor Munteanu a calificat decizia Comisiei Electorale Centrale, care a refuzat să-l înregistreze în cursa electorală, drept neconstituțională și o execuție publică. Se întâmplă după ce Igor Munteanu a depus la CEC 17.357 de semnături, dintre care peste  2.000 au fost invalidate. Astfel, Comisia Electorală a acceptat 14.827 de semnături, număr insuficient pentru a fi admis în cursa electorală.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA