Guvernul reacționează la scrisoarea emisă de APOTA: „Deciziile sunt în beneficiul cetățenilor”

Guvernul a venit cu o reacție după ce Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a transmis  o scrisoare deschisă prim-ministrului și a solicitat implicarea premierului pentru a soluționa problemele din domeniu. Potrivit executivului, toate măsurile luate sunt în beneficiul cetățenilor.

„Toate măsurile introduse sunt în beneficiul pasagerilor, pentru a îmbunătăți condițiile de călătorie. Și anume, concurența sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători. Sprijinim primăriile și primarii să ofere transport locuitorilor, inclusiv prin deschiderea și modificarea unor noi curse regulate. Reducem birocrația! Am spus „adio” foii de parcurs. Fiscalizăm și digitalizăm transportul rutier: e-bilet, e-gps și e-routing. Impunem fiscalizarea procesului de emitere a biletului de călătorie, iar biletele vor fi emise sub forma bonurilor fiscale sau a documentelor electronice. Guvernul insistă ca acest proces să fie realizat până la sfârșitul anului 2024”, a spus Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

 

Potrivit lui Vodă, deciziile luate vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor.

Deci, sunt aceste măsuri binevenite pentru pasageri și pentru transportatorii care vor să lucreze corect? Da. Sunt aceste măsuri binevenite pentru cei care vor să lucreze după regulile vechi? Probabil nu”, se mai arată în mesajul expediat presei.

 

 

CITEȘTE ȘI: Transportatorii anunță o posibilă grevă și cer o întrevedere cu premierul Dorin Recean

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA