România ar putea furniza țării noastre motorină și material semincer pentru culturile de toamnă și primăvară

Moldova solicită sprijinul României pentru a-i ajuta pe fermierii afectați de secetă. Mai exact, țara vecină ar putea furniza motorină și material semincer pentru culturile de toamnă și primăvară. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi între ministrul Agticulturii, Vladimir Bolea, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României, Florin Barbu.

 

 

„S-a abordat și subiectul sprijinului pe care România îl poate oferi Moldovei în ceea ce privește furnizarea de motorină și material semincer pentru culturile de toamnă și primăvară. Această solicitare vine în contextul necesității de a asigura continuitatea activităților agricole în condiții optime, în ciuda dificultăților cauzate de secetă”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Agriculturii.

Un alt subiect discutat a vizat dezvoltarea unui Registru al Fermierilor în Republica Moldova, în format electronic, care să faciliteze gestionarea și monitorizarea activităților agricole. S-a convenit ca acest proiect să fie dezvoltat în colaborare cu instituțiile relevante din ambele țări, incluzând Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică din Republica Moldova (STISC) și Serviciul de Telecomunicații Speciale din România (STS), mai anunță Ministerul.

 

CITEȘTE ȘI: Facilități pentru fermierii afectați de secetă. Cei care au întârzieri la plata ratelor, scutiți de penalități

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA