Sursa: facebook.com/dumitru.alaiba

Zeci de companii din Republica Moldova vor beneficia de granturi în valoare de 25 milioane de lei

59 de companii din Republica Moldova vor beneficia de granturi în valoare totală de aproximativ 25 milioane de lei. Fondurile sunt oferite de Uniunea Europeană, Banca Mondială și Guvernul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, care a anunțat cine sunt beneficiarii.

Astfel, 35 de companii vor beneficia de fonduri din partea Uniunii Europene, în valoare de 14,2 milioane de lei. Alte 22 de companii vor primi granturi oferite de Guvernul Republicii Moldova, cu o sumă totală de 9,8 milioane lei. Încă două companii vor primi finanțare de la Banca Mondială, în valoare de 644 mii de lei.

,,I-am încurajat pe antreprenori să continue să inoveze, să-și extindă afacerile și să creeze produse și servicii care să poată concura pe piața europeană. Și noi am demonstrat în repetate rânduri că putem. Succesul lor este succesul nostru comun. Este un succes care apropie țara noastră de standardele economice europene și care contribuie la integrarea noastră în familia europeană. Împreună, putem transforma Republica Moldova într-o țară prosperă și modernă, unde fiecare antreprenor își poate realiza visul”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Granturile sunt distribuite printr-o serie de programe, gestionate de ODA, inclusiv Programul de susținere a antreprenoriatului feminin, Programul START pentru Tineri, Programul „PARE 1+2”, Programul de Transformare Digitală a IMM, Programul de retehnologizare și eficiență energetică a IMM-urilor, Programul de ecologizare a întreprinderilor mici și mijlocii, și Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea IMM-urilor.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA