Octavian Țîcu, candidatul blocului „Împreună” la alegeri, a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Octavian Țîcu, candidatul Blocului Electoral „Împreună” la alegerile prezidențiale, a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă. Comisia Electorală Centrală a anunțat că a recepționat setul de acte.

 

Octavian Țîcu, cât și alți patru candidați, au depus actele din prima zi de înregistrări pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Este vorba despre grupurile de inițiativă al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei pentru susținerea candidatului Ion Chicu, grupul format de cetățeni pentru susținerea lui Vasile Tarlev, grupul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pentru Alexandr Stoianoglo, grupul Partidului Social Democrat European pentru susținerea lui Valeriu Pleșca

Amintim că, CUB a anunțat că își retrage sprijinul politic pentru candidatul desemnat de  blocul „Împreună” la funcția de președinte al țării, Octavian Țîcu. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii Igor Munteanu.

Potrivit CEC, candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova trebuie să formeze obligatoriu un grup de inițiativă. Pentru a înregistra acest grup, setul de documente necesar trebuie depus la Comisia Electorală Centrală cu cel puțin 50 de zile înainte de ziua alegerilor.

Termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă este 31 august.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA