Ion Chicu a depus la CEC actele de înregistrare în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale

Grupul de inițiativă pentru înregistrarea candidatului Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, Ion Chicu, a depus astăzi, 21 august, actele la Comisia Electorală Centrală.

Anunțul a fost făcut de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, pe rețelele de socializare.
Amintim că oficialul și-a exprimat intenția de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova la sfârșitul lunii iunie. Atunci acesta a menționat că decizia aparține Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).
Totodată, Ion Chicu a anunțat că CPN al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia.
Menționăm că astăzi, 21 august, s-a dat start perioadei de înregistrare a candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova trebuie să formeze obligatoriu un grup de inițiativă. Pentru a înregistra acest grup, setul de documente necesar trebuie depus la Comisia Electorală Centrală cu cel puțin 50 de zile înainte de ziua alegerilor.

Termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă este 31 august.

CITEȘTE ȘI: Începe perioada de înregistrare a candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA