VIDEO Forțele ucrainene au atacat masiv Rusia noaptea trecută. Au fost vizate cel puțin 9 regiuni și 3 aerodromuri

Forțele ucrainene au atacat Rusia masiv cu drone kamikaze și rachete, în noaptea de marți spre miercuri. Au fost lovite aerodromuri rusești importante, scrie Ukrainskaia Pravda și RBK-Ucraina.

Printre acestea se numără aerodromul militar rus „Savasleyka”, situat în regiunea Nijni Novgorod din Rusia. De acolo devcolează rachete letale hipersonice Kinjal și avioane MiG-31K folosite pentru bombardarea Ucrainei.

Potrivit sursei, acolo ar fi dislocată și  filiala unui centru de instruire a personalului aviatic și o bază pentru testări militare a Ministerului rus al Apărării.  Localnicii ar fi raportat în total „10 sosiri” asupra aerodromului.

Guvernatorul regiunii Nijnii Novgorod, Gleb Nikitin, a confirmat atacul cu drone de tip aeronave. Potrivit acestuia, au fost luate măsuri „pentru a minimiza consecințele”.

În total, aproximativ 117 drone au vizat cel puțin nouă regiuni din Rusia, printre care și aerodromul Borisoglebsk din regiunea rusă Voronej. Martorii au raportat o serie de explozii puternice și mai multe incendii. Aerodromul a fost cuprins de flăcări, iar traficul într-unul dintre satele din apropiere a fost temporar blocat, scriu canalele ucraineane de telegram.

Guvernatorul regiunii Voronej, Alexander Gusev, a anunțat pe telegram că și zona aerodromului militar Baltimor, unde sunt adăpostite aeronavele Su-34, a devenit ținta unui atac masiv. El a mai menționat că resturi de drone au căzut peste clădiri și vehicule, provocând și un incendiu de vegetație.

Atacuri cu drone au fost înregistrate și în alte regiuni ale Rusiei. În special, sunt raportate explozii în regiunile Kursk, Oryol și Belgorod.

Orașul Kursk, unde trupele ucrainene duce o contraofensivă, a fost vizat de rachete despre care Moscova a declarat că au fost doborâte.

Kievul pretinde acum că controlează 74 de așezări din regiune și mai mult teritoriu decât a câștigat Rusia în Ucraina în timpul ofensivei sale din 2024.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA