Sursa: reuters.com

Noi ciocniri violente în regiunea Kursk după ce Ucraina a străpuns frontiera cu Rusia

Rusia a declarat că duce lupte intense împotriva forțelor ucrainene, care au pătruns la granița sa sudică în apropierea unui important nod de transport al gazelor naturale, într-una dintre cele mai mari incursiuni pe teritoriul rus de la începutul războiului, informează Reuters.

Guvernatorul interimar al regiunii Kursk, Alexei Smirnov, a declarat că a introdus o stare de urgență în regiunea de frontieră. Oficialii regionali au declarat că aceasta înseamnă restricționarea accesului la anumite zone.

Ministerul Sănătății din Rusia a declarat că 31 de civili, inclusiv șase copii, au fost răniți. Smirnov a declarat că cinci persoane au fost ucise. Nu au fost disponibile informații privind victimele militare. Garda Națională a Rusiei a declarat că a consolidat securitatea în jurul centralei nucleare Kursk din apropiere și a celor patru reactoare ale sale.

Rusia a avansat în acest an, după eșecul contraofensivei din 2023 a Ucrainei de a obține câștiguri majore, și a cucerit 420 km pătrați de teritoriu de la forțele ucrainene de la 14 iunie, spun oficialii ruși.

Ucraina a ripostat marți, iar luptele au continuat în cursul nopții de miercuri spre joi, în timp ce forțele ucrainene au înaintat spre nord-vest de orașul de frontieră Sudzha, la 530 km sud-vest de Moscova, a declarat Ministerul rus al Apărării.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA