VIDEO Ambasada Rusiei din Moldova comentează scandalul de spionaj în care ar fi implicați diplomați ruși

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu un comentariu referitor la scandalul de spionaj în care ar fi implicați angajați ai instituției, dar și funcționari publici din Republica Moldova. Reprezentații misiunii diplomatice au calificat aceste informații drept „insinuări” ce ar demonstrao manifestare suplimentară a sentimentelor antirusești artificial create în Moldova”.

Totodată, aceștia consideră că scandalul ar anticipa o nouă decizie a autorităților de la Chișinău de a reduce numărul angajaților misiunilor diplomatice ruse în Moldova, dar și că ar avea legătură cu procesele electorale din țara noastră.
„Contextul real al acestor informații actuale despre presupusele „activități de spionaj” ale diplomaților ruși pare a fi legat de procesele electorale din Moldova și de încercările anumitor forțe de a folosi „tema spionajului” în lupta electorală. Sperăm că autoritățile moldovenești vor manifesta bun simț și se vor abține de la luarea unor decizii neprietenoase față de misiunea diplomatică rusă și angajații acesteia pe baza unor falsuri grosolan fabricate”, au replicat reprezentanții Ambasadei.
Amintim că miercuri, 31 iulie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, de comun cu ofițerii SIS, au anunțat reținerea a doi funcționari publici, unul fiind șeful Direcției juridice a Parlamentului de la Chișinău, iar al doilea – reprezentant al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Cele două persoane sunt bănuite de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova. Potrivit SIS, unul dintre reținuți este bănuit de trădare de patrie, după ce ar fi livrat angajatului ambasadei  informații pentru a fi folosite în dauna intereselor Republicii Moldova.
Deși nici SIS, nici PCCOCS nu au precizat despre ce misiune diplomatică ar fi vorba, informațiile apărute în spațiul public fac referire la Ambasada Rusiei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA