Sursa: facebook.com/MinisterulFinantelorRM

Victoria Belous ar putea fi numită în funcția de ministru al finanțelor

În funcția de ministru al Finanțelor ar putea fi numită Victoria Belous. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am propus candidatura doamnei Victoria Belous pentru funcția de ministră a Finanțelor. Victoria Belous a activat în calitate de șefă-adjunct a Serviciului Fiscal de Stat și a demonstrat profesionalism și integritate în gestionarea politicilor fiscale. Sunt încrezător că experiența și dedicarea Dumneaei vor contribui la eforturile Ministerului Finanțelor de a asigura stabilitate financiară și creștere economică”, se arată în mesajul prim-ministrului.
Victoria Belous
Victoria Belous este directoarea adjunctă a Serviciului Fiscal de Stat. Aceasra urmează să fie numită ministră a Finanțelor, după ce Petru Rotaru a acceptat funcția de viceguvernator al Băncii Naționale.
Potrivit CV-ul publicat pe pagina Serviciului Fiscal de Stat, Victoria Belous în vârstă de 40 de ani nu deține o licență în domeniului finanțelor. Aceasta s-a angajat la fisc în 2007, imediat ce a absolvit facultatea de drept a Universității de Stat și a obținut diploma de master în administrare publică. A avansat în carieră treptat, iar după 15 ani a ajuns unul dintre cei patru adjuncți ai directorului Serviciului Fiscal de Stat. Potrivit declarației de avere pentru anul 2023, Belous a ridicat un salariu de 597 de mii de lei, aproximativ 50 de mii lunar. Alți peste 127 mii lei i-a ridicat de la publicația periodică Monitorul fiscal. Aceasta a mai declarat și alți peste 219 mii de lei, obținuți de la CNAS pentru concediul de maternitate.
Victoria Belous, împreună cu soțul ei, au 4 credite: de 60 de mii lei, 300 mii lei, 100 mii lei și alți 300 mii lei. Totodată familia Belous are patru terenuri: unul – agricol, alte trei – intravilane. Acestea au o valoare totală de peste 1,3 milioane lei.

Ministerul Finanțelor a rămas fără șef după ce săptămâna trecută, Petru Rotaru a demisionat din funcția de ministru. Acesta a anuntaț că își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei, în calitate de viceguvernator. Candidatura lui Rotaru urmează să fie votată în Parlament.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA