VIDEO Incendiu de proporții la Căușeni, în preajma a două benzinării și a două centre comerciale

Șapte echipe de pompieri au intervenit la stingerea unui incendiu cumplit izbucnite astăzi la Căușeni. Focul a cuprins o suprafață extinsă de vegetație uscată în preajma a două benzinării și a două centre comerciale de construcții, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Apelul a fost recepționat la ora 13:09, iar potrivit informațiilor  La fața locului au intervenit 7 echipe de pompieri, care au format 4 sectoare de luptă pentru a localiza cât mai repede posibil extinderea flăcărilor. Actualmente salvatorii lucrează pentru localizarea și lichidarea completă a arderii”, precizează IGSU.

Cauza și circumstanțele izbucnirii focarelor de ardere urmează a fi stabilite.

Reprezentanții IGSU reiterează că, în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, riscul producerii incendiilor de vegetație este mai mare.

În vederea prevenirii incendiilor de vegetație și celor forestiere care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis, în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement.

Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, miriștii sau gunoiului menajer pentru curățarea terenurilor și gospodăriilor, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA