Sursa: vetting.md

Trei din cinci candidați la funcția de membru CSM nu au promovat evaluarea

Comisia Vetting a anunțat că a transmis Parlamentului și Ministerului Justiției deciziile sale referitoare la evaluarea a cinci candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii și în Colegiul disciplinar al judecătorilor din partea societății civile. Comisia a constatat că trei dintre aceștia nu au promovat evaluarea.

Comisia Vetting a menționat că este vorba despre Anatolie Minciuna, fost judecător, și Vitalie Ciuchitu, avocat, ambii candidați la CSM, precum și Ion Rusu, avocat și candidat atât la CSM, cât și în Colegiul Disciplinar, nu au promovat evaluarea, din motivul că nu corespund criteriilor de integritate pe baza căreia au fost evaluați.

Conform procedurilor instituite, Comisia Vetting a publicat rezultatele evaluărilor pe site-ul său oficial. Candidații au la dispoziție 48 de ore pentru a notifica Comisia dacă se opun sau nu publicării deciziilor. În absența unei astfel de notificări, deciziile vor fi publicate pe pagina web a Comisiei.

Deciziile Comisiei de evaluare pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în termen de 5 zile.

De asemenea, în privința candidaților în Colegiul disciplinar al judecătorilor, Comisia a adoptat o decizie de nepromovare, cinci decizii sunt pendinte, iar evaluarea a șase candidați este în proces.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA