news.ro

Ucraina a fost atacată noaptea trecută de trupele rusești cu drone și rachete

Ucraina a fost atacată noaptea trecută de trupele rusești cu drone de tip „Shahed-131/136 și trei rachete. Comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ucrainene, Nikolai Oleshchuk, a anunțat că Ucraina a distrus două din trei rachete.

 

”În total, trupele radiotehnice au detectat și au urmărit 19 ținte aeriene, iar la respingerea atacului aerian au participat grupuri mobile de foc ale Forțelor de apărare ucrainene, unități de rachete antiaeriene ale Forțelor aeriene și unități de război electronic.Ca urmare, apărătorii cerului au reușit să doboare toate cele 16 Shahed și două rachete ghidate X-59 în regiunile Dnipro, Poltava, Zaporizhzhia, Kiev și Harkov”, a scris comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ucrainene, Nikolai Oleshchuk.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a anunţat joi că a doborât peste noapte 33 de drone aeriene ucrainene deasupra Peninsulei Crimeea, precum şi zece drone navale care se îndreptau spre peninsula anexată de Moscova în 2014, scrie news.ro

Amintim că în urma unui atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de 8 iulie, cel puțin 21 de oameni și-au pierdut viața, iar  68 au fost răniți. Bombardamentele rușilor au lovit și un spital de pediatrie din Kiev.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA