Sursa: eurovision.tv

Organizatorii Eurovision anunță că vor reevalua competiţia. Din ce motive se întâmplă acest lucru

Organizatorii concursului Eurovision au declarat că vor reanaliza competiția după ce unele delegații participante nu au urmat în mod corespunzător spiritul regulilor. Concursul a fost câştigat în acest an de Elveţia, cu melodia „The Code”.

”Regretăm că unele delegaţii prezente la concursul Eurovision din Malmo nu au respectat spiritul regulilor şi competiţia atât la faţa locului cât şi în timpul alocat evoluţiei pe scenă. Am stat de vorbă cu un număr de delegaţii în timpul evenimentului cu privire la diferite chestiuni care ne-au fost aduse la cunoştinţă. Forul de conducere al EBU, alături de şefii delegaţiilor, vor reevalua evenimentele produse la această ediţie a Eurovision la Malmo pentru a merge înainte într-un mod pozitiv şi pentru a ne asigura că valorile reprezentate de acest eveniment sunt respectate de toată lumea”, se arată într-un comunicat al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, transmite Digi24.

În acest an, concursul Eurovision a fost caracterizat de descalificări, proteste pro-palestiniene și plângeri venite din partea reprezentantului Irlandei, Bambie Thug. Starul „ouija pop” a ocupat locul 6 în finală, marcând întoarcerea Irlandei în finală pentru prima dată după 2018.

Competiţia a fost afectată şi de controversa cu privire la participarea reprezentantei Israelului, Eden Golan, iar un număr mare de oameni au protestat în faţa Malmö Arena în timp ce solista se afla pe scenă. Câţiva protestatari au fost reţinuţi de poliţie, printre care şi tânăra suedeză Greta Thunberg, scrie Digi24.

O altă problemă a apărut după ce reprezentantul Olandei, Joost Klein, a fost descalificat din concurs, în urma unui incident în care a agresat verbal o angajată care coordona producția evenimentului. Decizia a fost criticată de televiziunea olandeză AVROTROS, care a considerat că pedeapsa a fost „prea drastică și nejustificată”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA