Natalia Barbu, după rezultatele obținute la Eurovision Song Contest 2024: „Nu este vorba despre voce”

Un concurs „foarte politic”, care „nu este despre voce”. O astfel de apreciere a dat Natalia Barbu competiției muzicale Eurovision Song Contest 2024.

Este un concurs și încă o dată ne convingem ce fel de  concurs este. Nu este vorba despre voce. Este foarte politic, dar nu contează pentru că piesa mea e despre lumină, e despre frumos și eu sunt convinsă că m-am conectat cu foarte multă lume, doar că acest concurs probabil că nu e doar despre asta”, a declarat interpreta pentru postul public de televiziune.

Reamintim că marți, 7 mai, la Malmö, orașul suedez care găzduiește ediția Eurovision din acest an,  reprezentanta Republicii Moldova a evoluat în prima semifinală cu piesa „In The Middle”,  însă nu a reușit să obțină numărul necesar de voturi din partea publicului pentru a se califica în finală.

Natalia Barbu și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu desfășurarea concursului, menționând că aptitudinile nu au fost luate în calcul, iar rezultatele au fost determinate de alți factori.

„Sunt convinsă că m-au votat foarte foarte mulți și trebuia să trec în finală. Eu cred că acest concurs este real politic. Bineînțeles că sunt momente și șanse când o să arătăm că țara noastră are potențial să urce chiar foarte sus , dar asta așa, uneori, ca să nu ne răsfețe prea mult. Asta e realitatea”, a spus cîntăreața.

Totodată, interpreta susține că este recunoscătoare pentru experiența trăită, dar și că este convinsă că acest eveniment constituie un nou început al unei noi etape din viața sa.

„Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență în sine. A fost frumos și eu cred că dacă am ajuns aici, în acest concurs, nu am ajuns degeaba, pentru că de acum încolo începe o etapă nouă și frumoasă în cariera și în viața mea”, a concluzionat Natalia Barbu.

Țările care s-au calificat în finală sunt Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda și Luxemburg.  Azerbaidjan, Polonia, Islanda, Australia au ratat calificarea și nu vor cânta pe scena de la Malmo în 11 mai.

A doua semifinală  a concursului va avea loc joi, 9 mai, când pe scenă vor evolua alte 16 țări.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA