Poliția îndeamnă populația la prudență maximă în perioada Sărbătorilor Pascale

Cetățenii sunt îndemnați să evite conflictele și să supravegheze în permanență copiii, în special în perioada Sărbătorilor pascale, când oamenii se reunesc cu rudele și prietenii, iar atenția acestora este concentrată asupra lucrurilor mai puțin importante.

Prudență maximă se solicită din partea cetățenilor și în zonele aglomerate din pieţe, gări, magazine, lăcaşe de cult.

Fiţi atenţi la bunurile personale”, îndeamnă IGP.

Șoferii sunt rugați să circule cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană.

Nu uitaţi de politeţea rutieră, toți se grăbesc. Conduceţi prudent și asigurați-vă înainte de efectuarea fiecărei manevre”, se arată în mesajul polișiștilor.

De asemenea, agenții de patrulare reamintesc șoferilor despre inadmisibilitatea conducerii oricărui mijloc de transport în cazul în care au consumat alcool.

„Interziceți asta și apropiaților care intenționează să o facă”, face apel poliția.

Șoferilor li se reamintește despre necesitatea de a se asigura că au închis geamurile și au încuiat mașina, atunci când fac popas undeva sau parchează.

Totodată, și pietonii sunt îndemnați să-și sporească atenţia şi să traverseze numai după ce s-au asigurat că o pot face în siguranță.

În cazul în care cetățenii pleacă de la domiciliu, sunt îndemnați să roage o persoană de încredere să le supravegheze locuința, iar înainte de plecare să evite să facă postări în acest sens pe rețelele de socializare.

CITEȘTE ȘI: „Evitați să purtați sume mari de bani și să anunțați despre plecarea de acasă”. Șeful IGP, recomandări pentru sărbători

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA