Ministerul Culturii al Republicii Moldova

În Moldova, ar urma să fie creat primul muzeu al vinului și viței de vie

În Moldova, ar urma să fie creat primul muzeu al vinului și viței de vie. Noul proiect a fost discutat în cadrul întrevederii dintre ministrul Culturii, Sergiu Prodan, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și Jeff Bryan, șeful Misiunii USAID în Moldova.

Oficialii au discutat diverse teme, cu un accent special pe un proiect de memorandum între cele trei entități: Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, și USAID Moldova.

Proiectul va face parte din patrimoniul Moldovei și va ajuta la dezvoltarea turismului, industriei și culturii, mai ales în zonele de la țară. Planul include lucrul cu două agenții naționale, Agenția Națională pentru Turism și Agenția Națională a Viei și Vinului, care vor juca un rol important în punerea în practică a acestor planuri.

Jeff Bryan a subliniat angajamentul USAID de a sprijini turismul din Moldova ca mijloc de creștere economică, generând locuri de muncă și susținând zonele rurale. La întâlnire, el a evidențiat colaborarea fructuoasă cu ministerele Culturii și Agriculturii pentru a impulsiona economia, turismul și sectoarele creative ale Moldovei.
Ministrul Culturii a mulțumit pentru sprijinul USAID, care a avut un rol crucial în dezvoltarea turismului și inițiativelor culturale în Moldova, inclusiv proiectul „Moldova turistică”, crearea Agenției Naționale pentru Turism, și susținerea diferitelor evenimente culturale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA