Facebook/Radu Marian

Fracțiunea BCS a boicotat discursul președintelui Radei Supreme a Ucrainei. Gestul a fost criticat

Fracțiunea BCS a boicotat discursul președintelui Radei Supreme a Ucrainei. Radu Marian: „Absolut rușinos și descalificant gestul socialiștilor si comuniștilor”

 

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au decis să nu participe la ședința plenară a Parlamentului în timpul discursului Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. Aceștia nu s-au întors din pauză pentru a-l asculta pe oficialul ucrainean. La ședință au participat doar deputații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Deputatul PAS, Radu Marian, a criticat gestul fracțiunii BCS drept unul fără bun simț și rușinos.

 

”Absolut rușinos și descalificant gestul socialiștilor si comuniștilor de a boicota discursul președintelui Radei ucrainene în Parlamentul Republicii Moldova. Nu înțeleg cum poți să fii atât de lipsit de respect și bun simț și să nu asculți reprezentantul țării vecine, unde oamenii mor nu doar pentru țara lor, dar se sacrifică și pentru libertatea Republicii Moldova. Este un gest care demonstrează că opoziția parlamentară nu are nicio treabă cu interesul național al Republicii Moldova”, a scris Radu Marian pe Facebook

 

Președinte al Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk, a ținut un discurs prin care a mulțumim țării noastre pentru suportul acordat ucrainenilor de la începutul invaziei rusești. Mai mult ca atât, oficialul de la Kiev a spus că cele două state vecine, Moldova și Ucraina, trebuie să facă parte din Uniunea Europeană și speră ca acest lucru să să întâmple cât mai curând.

În perioada 30 noiembrie-1 decembrie 2023, șeful legislativului ucrainean se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. Aceasta este prima vizită la Chișinău a lui Ruslan Stefanchuk în calitate de Președinte al Radei Supreme de la Kyiv.

Recent, Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei au încheiat un Memorandum de înțelegere. Documentul are drept scop intensificarea relațiilor parlamentare bilaterale și conjugarea eforturilor instituțiilor parlamentare din cele două țări în apropierea de UE.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA