X NASA Watch

400 de Ani de la „First Folio”: Portretul lui Shakespeare a fost trimis în spațiu

Portretul renumitului dramaturg, William Shakespeare, a fost trimis în spațiu pentru a marca 400 de ani de la publicarea First Folio. Acesta a fost atașat de un balon meteorologic, cu o cameră şi un dispozitiv de urmărire GPS.

 

La 400 de ani de la publicarea „First Folio”, la 8 noiembrie 1623, cineastul britanic Jack Jewers a trimis în spaţiu un portret al lui Shakespeare împreună cu un fragment din una dintre cele mai cunoscute opere ale sale. Portretul a fost trimis în atmosfera superioară a Pământului și era însoţit de un fragment din „Visul unei nopţi de vară, scrie Digi24.

O echipă de la compania aerospaţială Sent Into Space a ajutat la realizarea zborului în spaţiu. Scena a fost filmată pentru scurtmetrajul „Lovers and Madmen”, în care o tânără participă la un concurs de artă încercând să trimită în spaţiu un portret al lui Shakespeare. Filmul este narat de actorul britanic Tom Baker, care l-a interpretat pe cel de-al patrulea Doctor în „Doctor Who”. El interpretează discursul lui Shakespeare „More strange than true” din „Visul unei nopţi de vară” pentru a însoţi imaginile cu orizontul Pământului care ajung în spaţiu.

Potrivit inVerse Films, filmul face parte dintr-o serie de şase scurtmetraje realizate de regizorul Jack Jewers, care a reimaginat şase dintre cele mai populare discursuri şi poezii ale lui Shakespeare pentru secolul XXI, pentru a marca această aniversare monumentală. Pe lângă călătoriile spaţiale, filmele explorează relevanţa cuvintelor lui Shakespeare pentru noi în 2023, impactul pandemiei Covid-19, războiul Rusiei în Ucraina, imigraţia şi criza refugiaţilor din Europa.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media