„Ziua Națională a Vinului”. Vladimir Bolea: „Se așteaptă un eveniment de anvergură”

94 de vinării își vor etala produsele în cadrul celei de-a 22-a ediții a Zilei Naționale a Vinului. Ministrul Vladimir Bolea afirmă că evenimentul va fi unul de anvergură.

Despre aceasta a fost anunțat astăzi, 2 octombrie, la o conferință de presă organizată în contextul lansării „Zilei Naționale a Vinului”. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, directorulu interimar al Societății pe acțiuni „Cricova” Sorin Maslo, Parascovia Ignat, șef al Direcţiei de Marketing şi. Dezvoltarea Pieţelor, dar și Elizaveta Breahnă, director al Oficiului Național al Viei și Vinului, au dat detalii despre desfășurarea sărbătorii.

Potrivit ministrului, în zilele de 7-8 octombrie se așteaptă un eveniment de anvergură la nivel regional, dar și european, întrucât sărbatoarea „Festivalul Național al Vinului” este unică în lume.

Totodată, cu prilejul acestui eveniment, va fi semnat un Memorandum de susținere a Ministerului Agriculturii din R. Moldova.

În anul curent, Ministerul Agriculturii, din interesul de a promova potențialul de export pe dimensiunea produselor din vinificatie, va organiza în data de 5 octombrie, o conferință internațională, cu semnarea unui Memorandum de susținere a agriculturii din R. Moldova. Vor participa ministrul agriculturii din Germania, România, Țările Baltice, Austria, Polonia”, a anunțat Vladimir Bolea.

Pe data de 6 octombrie, miniștri menționați vor participa la deschiderea festivalului, unde vor fi prezenți producători de vinuri. Ulterior delegația se va deplasa la Cricova, pentru a lua parte la culesul strugurilor, a mai adăugat ministrul Bolea.

Precum a comunicat șeful Direcţiei de Marketing şi Dezvoltarea Pieţelor, în anul curent se sărbătoresc 10 ani de la crearea Oficiului Național al Viei și Vinului, perioadă în care au fost cucerite peste 96 de țări, preponderent vânzările fiind realizate în 75 de țări. Totodată, se menționează că 60 % din produsele moldoveneșeti vitivinicole sunt exportate în țările Uniuniii Euroepene.

Pe parcursul a 10 ani, echipa Oficiului Național al Viei și Vinului a fost angajată în implementarea strategiei de vizibilitate și valorificare a brandului „Vinul Moldovei ” și a imagini de țară prin programe de marketing. Au fost organizate peste 200 de campanii de promovare internațională, peste 1000 de evenimente în piețele strategice și de interes, au fost puse la dispoziția sectorului viti-vinicol peste 20 de studii de piață complexe. În această perioadă a fost asigurată participarea la cele mai prestigioase expoziții internaționale. Au fost susținute peste 100 de companii viti-vinicole la peste 50 de concursuri internaționale, care au adus în palmaresul țării peste 6 mii de medalii, dintre care 50la sută sunt medalii de aur. De asemenea, Republica Moldova este cea mai premiată țară din Europa de Est, fiindu-i acoradat onorificul titlu de Cel mai bun vin roșu din lume”, a conchis Parascovia Ignat.

Reamintim că în zilele de 7 și 8 octombrie, toți doritorii sunt invitați în Piața Marii Adunări Naționale pentru a celebra Ziua Națională a Vinului. Vizitatorii vor avea parte și de un program artistic și cultural.

Citește și: VIDEO Ziua Națională a Vinului revine cu a 22-a ediție: ”Vinul nostru cucerește lumea”

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media