Zelenski, pe frontul din Harkov : ”Situația este extrem de dificilă”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers joi în regiunea Harkov, unde armata rusă a lansat o nouă ofensivă în urmă cu o săptămână, transmite Reuters. Zelenski a avut întâlniri cu armata ucraineană și a spus că situația pe câmpul de luptă este extrem de dificilă, dar se află „sub control”.

El a precizat pe Telegram că a avut întâlniri cu armata ucraineană și a spus că situația pe câmpul de luptă este extrem de dificilă, dar se află „sub control în general”.

Zelenski a mai spus că a fost informat în detaliu despre situația de pe front de către șeful armatei, generalul Oleksandr Sîrskî,

„Începând de astăzi, situația din regiunea Harkov este în general sub control, soldații noștri provoacă pierderi mari” în rândul trupelor ruse, a spus Zelenski, citat de presa ucraineană.

De asemnea, liderul de la Kiev a primit informații de la serviciile secret privind planurile Rusie în zonă.

„Un plan despre acțiunile viitoare a fost definitivat, atât pentru autorățile regionale din Harkov, cât și pentru strucurile de securitate din zonă”, a punctat Zelenski.

Rusia a lansat o nouă ofensivă cu un număr de 30.000 de soldați pe 10 mai, vizând regiunea nord-estică Harkov, care este situată în apropierea graniței comune, scrie hotnews.

Atacurile puternice ale rușilor au determinat armata ucraineană să repoziționeze unele trupe în direcția Kupiansk, la est de cel de-al doilea oraș ca mărime al țării, Harkov, a anunțat miercuri Statul Major.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media