Zelenski nu vrea alegeri prezidențiale în Ucraina, anul viitor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că nu este momentul alegerilor în Ucraina. Zelenski a vorbit despre asta în cadrul unei dezbateri între liderii ucraineni despre organizarea unor eventuale alegeri prezidenţiale.

”Trebuie să decidem că este momentul apărării, bătăliei, de care depind soarta statului şi a poporului şi nu a farsei, pe care numai Rusia o aşteaptă de la Ucraina. Cred că nu este momentul alegerilor. Trebuie să ne unim, nu să ne divizăm, nu să ne dispersăm în certuri şi alte priorităţi”, subliniază el în acest discurs zilnic.

Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022, în Ucraina ar fi urmat să aibă loc alegeri legislative în octombrie şi alegeri prezidenţiale în martie 2024. Însă, în situaţia actuală, Kievul spunea deja că se află în faţa unei dileme, în contextul în care aliaţii săi din Occident au exercitat presiuni în vederea organizării unor alegeri democratice, în ciuda faptului că aproape 20% din teritoriul ucrainean este ocupat de către Rusia, iar milioane de ucraineni s-au refugiat în străinătate, scrie Digi24

Un alt obstacol important constă în faptul că este necesară o modificare a legii care să permită organizarea de alegeri în timpul legii marţiale, în prezent în vigoare.

”Nu e loc de conflicte. Înţelegem cu toţii că, în prezent, în timp de război, în timp ce există numeroase provocări, este absolut iresponsabil să se lanseze subiectul alegerilor în societate cu uşurinţă şi veselie”, consideră Volodimir Zelenski.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media