Zelenski a comparat atrocităţile comise de Hamas în Israel cu cele ale forţelor ruse în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a comparat luni atrocităţile comise în weekend de teroriştii Hamas în Israel cu cele ale forţelor ruse în suburbiile Kievului anul trecut, într-un discurs rostit prin teleconferinţă la cea de-a 69-a reuniune a Adunării Parlamentare a NATO ce se desfăşoară la Copenhaga, transmite Agerpres.

El şi-a reiterat condamnarea atacului pe scară largă întreprins de mişcarea fundamentalistă palestiniană Hamas împotriva Israelului, acuzând gruparea de etalarea atrocităţilor comise de luptătorii săi.

„Nimeni nu poate uita vreodată ceea ce au făcut teroriştii în Israel. Mii de rachete împotriva unor oraşe paşnice, împuşcarea oamenilor în maşini pe drum – bărbaţi, femei, copii -, nimeni nu a fost cruţat”, a afirmat preşedintele ucrainean, în faţa delegaţilor Alianţei Nord-Atlantice formate din 31 de state.

„Teroriştii înşişi au arătat lumii imagini cu atrocităţile lor şi erau mândri de ceea ce au făcut”, a declarat Volodimir Zelenski, născut din părinţi evrei.

Zelenski a făcut o comparaţie între atrocităţile comise de Hamas în Israel şi cele de care sunt acuzate trupele ruse în suburbiile Kievului, în special la Bucea, în primele săptămâni ale invaziei ruse declanşate de Moscova la 24 februarie 2022.

A fost acelaşi rău, a spus preşedintele ucrainean: „Şi singura diferenţă e că acolo este o organizaţie teroristă care a atacat Israelul, iar aici este un stat terorist care a atacat Ucraina”.

În acelaşi timp, Iranul nu poate pretinde că nu are nimic de-a face cu evenimentele din Ucraina şi Israel, a adăugat el, făcând apel la ţările din întreaga lume să lucreze împreună şi intens pentru a apăra vieţile oamenilor şi dreptul internaţional.

„Nu trebuie să dăm terorii nici măcar o şansă”, a pledat Zelenski, care a asigurat duminică Israelul de solidaritatea Ucrainei în lupta împotriva Hamas într-o convorbire telefonică cu liderul israelian Benjamin Netanyahu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media