Volodimir Zelenski susţine că sancţiunile împotriva Rusiei trebuie înăsprite

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că sancţiunile împotriva Rusiei trebuie înăsprite. El afirmă că va discuta despre asta la reuniunea Consiliului European, la nivel de şefi de stat şi de Guvern, care se va desfășura joi.

„Printre alte subiecte, voi discuta în mod special despre asta: sancţiunile împotriva Rusiei trebuie extinse şi înăsprite. Fiecare lovitură rusească, în special unele atât de îndrăzneţe ca acelea care vizează centrale nucleare şi alte facilităţi critice, reprezintă un argument că presiunea asupra statului terorist este insuficientă”, a spus Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a mai declarat într-un video postat pe rețeaua X că le va reaminti partenerilor externi despre cât de important este ca Ucraina să întărească apărarea antiaeriană. El a amintit despre atacul cu drone rusești  în oraşul Slavuta.

„Este foarte probabil că ţinta acestor drone era centrala nucleară de la Hmelnîţki – unda de şoc a exploziei a spart ferestre, inclusiv cele de pe teritoriul centralei. În prezent, se ştie că în jur de 20 de localnici au fost răniţi. Ei au primit toată asistenţa necesară. Lovitura din zona centralei nucleare este o altă reamintire către toţi partenerii noştri despre cât de important este să întărim apărarea antiaeriană a Ucrainei şi cât de periculos poate fi când Rusia poate evita sancţiunile internaţionale. Multe componente ale dronelor de atac folosite de teroriştii ruşi, ca şi ale rachetelor lor, provind din diferite ţări, diferite companii, inclusiv unele occidentale. Eficienţa sancţiunilor împotriva Rusiei reprezintă literalmente o apărare împotriva terorismului”, a subliniat el.

Summit-ul Consiliului European se va desfășur două zile,iar  liderii UE vor discuta despre situația în curs din Orientul Mijlociu, continuarea sprijinului pentru Ucraina în contextul războiului de agresiune al Rusiei și bugetul pe termen lung al UE.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media