Sursa imagine: Reuters
Sursa imagine: Reuters

VIDEO Volodimir Zelenski a salutat decizia executivului european

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat decizia executivului european care a recomandat deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina. 

„Acesta este un pas puternic şi istoric care deschide calea către o UE mai puternică, cu Ucraina ca membru”, a spus Volodimir Zelenski într-o postare pe X, însoţită de o înregistrare video.

„Astăzi, istoria Ucrainei şi a întregii Europe a făcut pasul corect. Ţara noastră trebuie să fie în Uniunea Europeană. Ucrainenii merită asta atât pentru apărarea valorilor europene, cât şi pentru faptul că în ciuda războiului pe scară largă, ne ţinem promisiunea şi dezvoltăm instituţiile statului. Toate deciziile necesare sunt adoptate”, le spune Zelenski compatrioţilor, potrivit news.ro.

Zelenski i-a mulţumit personal preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Mulţumesc UE şi personal Ursulei von der Leyen pentru că au sprijinit Ucraina pe drumul nostru spre UE”, adaugă liderul ucrainean în mesajul scris care însoţeşte postarea video.

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina, având în vedere rezultatele obţinute de cele două ţări

Decizia finală privind deschiderea negocierilor de aderare aparţine însă liderilor europeni şi va fi luată probabil în luna decembrie de Consiliul European, din care fac parte şefii de stat şi de guvern ai UE, mai scrie sursa citată.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media