VIDEO Transportatori de pasageri și colete, victime ale unui grup criminal. Trei suspecți, reținuți

Doi transportatori de pasageri și colete pe cursa Moldova-Marea Britanie au devenit victime ale unui grup de escroci.  Aceștia i-au obligat să le plătească o taxă ilegală pentru a suplini „bugetul” organizației criminale din care făceau parte.  În urma unei plângeri depuse la autorități, trei suspecți au fost reținuți.

Potrivit Poliției, în luna august,  trei membri ai grupului infracțional au obligat doi administratori ai cursei Moldova-Marea Britanie să le achite câte 50 lire sterline per cursă efectuată, echivalentul a peste o mie de lei, pentru faptul că cei doi uzează de această posibilitate de muncă.

Bănuiții i-au amenințat pe transportatori cu sistarea activității lor pe această cursă. Mai mult, unul din ei a fost amenințat cu incendierea automobilului personal, iar în luna septembrie, întrucât nu și-au primit banii,  aceștia l-au agresat fizic pe unul dintre transportatori, cauzându-i leziuni corporale.

Prin urmare, cei doi bărbați au depus plângere la autorități.

Au urmat percheziții, în urma cărora a fost ridicat un pistol de model Glock deținut ilegal, iar cei trei suspecți au fost reținuți. La acțiuni au participat ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală a INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, cu suportul angajaților BPDS „Fulger”.

Potrivit oamenilor legii, anterior unul din ei a fost condamnat la pedeapsă cu închisoarea pentru tâlhărie, încălcarea inviolabilităţii vieţii personale, iar altul – pentru furt și pentru dobândirea sau comercializarea bunurilor despre care se ştie că au fost obţinute pe cale criminală.

Unul din bănuiți este membru al organizației criminale „Machena.”

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media