VIDEO „Legea e bună”, noua campanie anticontrabandă în Moldova și România

„Legea e bună”. Este mesajul unei campanii anticontrabandă lansate în comun de instituțiile din România și Moldova. Campania urmărește creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale contrabandei cu țigarete. Printre acestea se numără alimentarea crimei organizate, prejudicierea bugetului statului și stoparea dezvoltării economice a localităților de frontieră.

 

„Depistarea cazurilor de contrabandă cu produse de tutungerie este una din prioritățile Serviciului Vamal.  Țigările contrafăcute nu doar presupun pierderi financiare la bugetul țării, dar și un risc pentru sănătatea consumatorilor. Astfel, reconfirmăm angajamentul în contracararea traficului ilicit de țigări și în acest sens vom continua conlucrarea cu instituțiile naționale și cele internaționale”, a menționat directorul adjunct al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Nicolae Vutcariov.
 
„Prevenirea și combaterea contrabandei reprezintă una din prioritățile Poliției de Frontieră. Prin urmare, la frontierele Republicii Moldova sunt întreprinse în permanență, independent sau împreună cu alte autorități abilitate, acțiuni speciale în toate zonele de competență, pentru a deconspira activitatea persoanelor implicate în contrabandă”, a menționat șefa adjunctă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Diana Salcuțan.

„Unul dintre obiectivele principale ale Autorității Vamale Române este protejarea intereselor financiare ale României in special și ale Uniunii Europene în general și facilitarea comerțului legal. Autoritatea Vamală Română va continua atât aplicarea unor măsuri ferme în scopul reducerii contrabandei, cât și implementarea unei serii de acțiuni specifice de prevenire și combatere a traficului ilicit în colaborare cu instituțiile abilitate ale statului român, cu autoritățile din țările vecine, organizațiile internaționale de profil, precum și cu mediul privat care contribuie în mod constant și corect la bugetul statului”, a declarat președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă.

„Poliția de Frontieră Română este permanent implicată în acţiuni derulate pe linia combaterii traficului cu produse de contrabandă, rezultatele obţinute fiind foarte bune. Astfel, în primele nouă luni ale anului, în urma eforturilor susținute ale polițiştilor de frontieră, au fost confiscate aproximativ 3,5 milioane pachete cu ţigări, precum şi peste 27 tone tutun”, a declarat inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, chestor de poliţie Victor-Ştefan Ivaşcu.

De la începutul anului, Serviciul Vamal a prevenit 65 de cazuri de transportare ilicită a produselor de tutungerie. În anul curent au fost depistate și înregistrate 9 tentative de introducere ilicită în Republica Moldova a țigărilor fabricate clandestin.

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media