VIDEO Cetățean străin, arestat pentru 30 de zile. „A invitat la nuntă” migranți pentru transportare ilegală în UE

Un bărbat de 34 de ani din Azerbaidjan a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta este suspectat de organizarea transportării ilegale a 10 cetățeni din Turcia spre Uniunea Europeană, cu tranzitarea Moldovei, informează Poliția.

Suspectul își deservea clienții în baza unei taxe ce varia între 6500 până la 8000 euro de la fiecare migrant.

Pe parcursul anului 2023, acesta ar fi creat un grup infracțional bine organizat în scopul tranzitării Moldovei spre Uniunea Europeană, prin înțelegere prealabilă cu cetățeni ai Turciei. Acesta a desfășurat activitate infracțională atât în Moldova, cât și în Ucraina, iar pentru ca să-și ascundă intenția de transportare ilegală a migranților în UE, bărbatul le trimitea victimelor în Turcia invitații la propria nuntă”, precizează omenii legii.

Însă, după ce unui grup de migranți autoritățile de la frontieră nu le-au permis traversarea hotarului. și cetățeanul azer a dat de ghinion.

Acesta a fost denunțat autorităților, ca urmare a faptului că clienții lui  au revenit în hotel și au achitat cazarea de circa o săptămână, deși acesta le promisese „rezolvarea” situației în doar câteva zile,  iar ulterior nici nu răspundea la apeluri.

Potrivit poliției, întrucât anterior suspectul se afla în Ucraina, bărbatul a fost anunțat în căutare internațională de Centrul pentru combaterea traficului de persoane a INI, la solicitarea PCCOCS, în vara anului 2023. Ulterior extrădării lui autorităților din Moldova cu suportul Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP, învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media