twitter.com/UaBabel

VIDEO Tragedie la Harkov: 51 de oameni au murit, printre care și un copil

O rachetă rusească a lovit astăzi un local şi un magazin dintr-un sat din estul Ucrainei, ucigând cel puţin 51 de civili. Potrivit oficialilor de la Kiev, acesta este unul dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimele luni, relatează Reuters şi Associated Press.

twitter.com/UaBabel

„Aproximativ 60 de persoane se aflau în localul lovit, unde participau la un parastas după o înmormântare. Din fiecare familie, din fiecare gospodărie a satului, au fost oameni prezenţi la această comemorare. Este o tragedie teribilă”, a declarat Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Ihor Klîmenko.

Satul Hroza, din nord-estul regiunii Harkov, avea o populație de 500 locuitori înainte de război.

Sursa: Babel.ua: Ukraine at war

De asemenea, printre morți se numără și un băiat de 6 ani, iar alte 7 persoane au fost rănite, a declarat Şeful cabinetului prezidenţial Andrii Iermak şi guvernatorul Harkovului, Oleh Sîniehubov.

În regiunea Harkov au fost declarate trei zile de doliu.

Potrivit informaţiilor preliminare de la Kiev, satul Hroza a fost lovit de o rachetă Iskander. Echipele de intervenţie încă mai caută victime printre dărâmăturile în flăcări ale clădirilor avariate. La fel, procurorii ucraineni au publicat fotografii care arată corpuri însângerate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media