Val de migranți la frontiera Slovaciei. Sute de soldați vor fi trimiși la granița cu Ungaria

Slovacia va trimite aproape 500 de soldaţi pentru a ajuta poliţia de frontieră să controleze afluxul în creştere de migranţi, în special sirieni, care vin dinspre Ungaria şi încearcă să ajungă în statele mai bogate din vestul Europei. Declarația a fost făcută de premierul slovac, Ludovit Odor, potrivit Reuters.

Peste 27.000 de migranţi ilegali au fost reţinuţi în Slovacia de la începutul acestui an, de nouă ori mai mulţi faţă de perioada similară a anului trecut.

Creşterea numărului migranţilor care pătrund pe teritoriul slovac survine înaintea apropiatelor alegeri legislative din 30 septembrie şi a atras atenţia politicienilor.

Premierul slovac a declarat că frontiera dintre Slovacia şi Ungaria, ţări membre în spaţiul Schengen, nu poate fi închisă ermetic în faţa migranţilor, dar soldaţii vor ajuta poliţia de frontieră să înregistreze migranţii şi de asemenea vor patrula în oraşele din zona de graniţă, scrie Digi24

„Doresc să asigur cetăţenii că vorbim în continuare despre migraţie de tranzit”, a mai spus premierul, subliniind că migranţii care intră în Slovacia nu urmăresc să rămână în această ţară, ci să-şi continue drumul către ţări vest-europene, precum Germania.

Guvernul slovac are în vedere încetarea practicii de emitere a formularelor de înregistrare pentru migranţi.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media