sursa: FMI

Un nou acord de finanțare cu FMI. Câți bani va putea accesa țara noastră

Moldova va accesa până la finele anului 92 de milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional. Se întâmplă după ce autoritățile au ajuns la un nou acord de finanțare cu FMI.

De asemenea, Republica Moldova va beneficia de un nou instrument: Mecanismul de finanțare pentru reziliență și durabilitate în valoare de 169 milioane de dolari pentru următoarele 22 luni. Acesta va sprijini eforturile autorităților în abordarea provocărilor climatice, tranziția la energie verde și dezvoltarea durabilă.

Potrivit executivului, decizia se bazează pe faptul că țara noastră a reușit să mențină o performanță general solidă, cu respectarea criteriilor de performanță cantitative și progrese semnificative în reformele structurale, în special în domeniul guvernării fiscale și supravegherii sectorului financiar. De asemenea, eveluarea FMI concluzionează că s-au întreprins măsuri pentru consolidarea instituțiilor anticorupție.

În ceea ce privește politica fiscală, țara noastră a acordat prioritate măsurilor de sprijin pentru a face față impactului social și economic al războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, iar bugetul suplimentar din octombrie va contribui la menținerea deficitului fiscal în limitele convenite, se mai arată în comunicatul Guvernului. 

FMI a purtat discuții cu autoritățile în perioada 25 septembrie – 16 octombrie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media