sursa:Digi24.ro

Un fost vicepreședinte al Parlamentului European a fost împușcat în plină stradă

Fostul europarlamentar spaniol și fost vicepreședinte al Parlamentului European, Alejo Vidal-Quadras, a fost împușcat, conform poliției spaniole, citate de presa locală și Reuters.

Vidal-Quadras a fost împușcat în Salamanca, o zonă bogată din centrul Madridului, în jurul orei locale 13:30 și a fost dus imediat la spital.

Fostul parlamentar mergea singur pe stradă când o motocicletă pe care se aflau două persoane s-a apropiat de el. Persoana de pe locul din spate, cu o cască neagră, a tras de la distanță mică, după care motocicleta e plecat în viteză. Politicianul a fost stabilizat și a ajuns la spital în stare gravă. În prezent este stabil și conștient conform surselor medicale, iar viața sa nu e în pericol, scrie Digi24.

Agenția spaniolă EFE a relatat că polițiștii urmăresc un motociclist care purta o cască neagră, el fiind suspectul în acest caz de tentativă de asasinat.

În vârstă de 78 de ani, Vidal-Quadras a fost șeful Partidului Popular în regiunea catalană, principalul partid de centru-dreapta din Spania. Pe parcursul carierei sale, el a fost inclusiv vicepreședinte al Parlamentului European.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media