„Ucrainenii nu vor câștiga pe front”. Viktor Orban critică strategia UE privind Ucraina

Strategia Uniunii Europene în ceea ce priveşte războiul din Ucraina „a eşuat”, iar blocul comunitar ar trebui să vină cu un plan B, deoarece ucrainenii nu vor câştiga războiul pe front, a declarat premierul maghiar Viktor Orban vineri, la radioul de stat ungar, transmite Digi24.

Viktor Orban a declarat la Bruxelles, în marja unui summit UE, că există o „mare bătălie” în special în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina. El a spus că nu vede niciun motiv pentru ca Ungaria să impună contribuabililor săi să sprijine Ucraina.

UE urmează să decidă în decembrie cu privire la revizuirea bugetului 2021-2027 în valoare de 1.100 de miliarde de euro, care este deja tensionat din cauza cheltuielilor de urgenţă în timpul pandemiei COVID şi de când Rusia a invadat Ucraina în 2022. Executivul blocului a propus ca statele membre să contribuie mai mult la bugetele comune pentru a oferi 50 de miliarde de euro Ucrainei şi să cheltuiască alte 15 miliarde de euro pentru migraţie. O altă propunere ar urma să aloce 20 de miliarde de euro în ajutor militar pentru Ucraina.

„Am constatat că această propunere nu a fost elaborată în mod corespunzător şi nu era potrivită pentru a fi o bază pentru negocieri serioase, aşa că am respins-o”, a declarat Viktor Orban.

„A fost o mare bătălie, mai ales în ceea ce priveşte chestiunea ucraineană”.

„Ucrainenii nu vor câștiga pe front”

Premierul maghiar a spus că cea mai mare problemă a fost că strategia Bruxelles-ului de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei pentru a o ajuta în lupta împotriva Rusiei a eşuat.

„Astăzi toată lumea ştie, dar nu îndrăzneşte să o spună cu voce tare, că această strategie a eşuat. Este evident că nu o să meargă… ucrainenii nu vor câştiga pe front, ruşii nu vor fi învinşi pe câmpul de luptă şi nu se pune problema ca preşedintele rus să-şi piardă poziţia”, a susţinut premierul ungar, subliniind că este nevoie de un plan B şi de un cost estimativ al acestuia.

„Odată ce vom şti cât costă, putem împărţi această povară între noi.” Naţionalistul Orban, care s-a confruntat constant cu Bruxelles-ul în ultimii 13 ani din cauza politicilor despre care criticii săi spun că au erodat valorile democratice din Ungaria, a declarat că este nevoie de o schimbare de conducere la Bruxelles la alegerile europene de anul viitor.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media