Spitalele din țară vor fi dotate cu paturi noi. ONU, SUA și UE au făcut o donație

Secțiile de pediatrie din spitalele din țară vor fi dotate cu paturi noi. Este vorba de 1200 de paturi care au fost oferite drept donație din partea Uniunii Europene, guvernului SUA și Organizației Mondiale a Sănătății.

Cele 1200 de paturi vor ajunge în 30 de spitale raionale, 3 instituții medicale republicane și într-un spital municipal. 200 de paturi sunt destinate copiilor până la vârsta de trei ani, alte 300 pentru cei între 3 și 10 ani, iar 700 vizează copiii de peste 10 ani.

”Aceste paturi nu doar că sunt confortabile, ele asigură securitatea copiilor, pot fi fixate perfuziile, ca să avem o securitate înaltă”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

”Este o acțiune menită să ajute sistemul de sănătate să reacționeze la criza umanitară provocată de războiul din Ucraina. Este un exemplu concret de solidaritate a Uniuii Euroepne cu poporul din Republica Moldova care a găzduit mii de ucraineni”, a menționat ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks.

”Aceste paturi răspund unei nevoi critice și reprezintă angajamentul continuu al SUA și al partenerilor săi, de a susține eforturile Moldovei pentru a îmbunătăți asistența medicală”, a precizat ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon.

Paturile sunt dotate cu mecanisme de protecție.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media