Judecătorie, ciocan, banca acuzaților

Șoferul care a ucis o mamă și un copil, condamnat. Își va petrece următorii ani după gratii

Șoferul care a provocat un accident grav la Gidighici, în urma căruia a decedat o femeie și bebelușul acesteia, și-a aflat sentința. El a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două persoane, săvârșită în stare de ebrietate.

Bărbatul a fost condamnat la 8 ani și 10 luni  de detenție cu executare în penitenciar de tip deschis.

Sentința a fost pronunțată la 31 octombrie de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Reamintim că tragedia s-a produs la 09 iunie, în jurul orei 22:20. Șoferul, fiind în stare de ebrietate, se deplasa cu viteză excesivă pe strada Victoriei din localitatea Ghidichici, municipiul Chișinău. Într-un moment acesta a pierdut controlul asupra volanului, iar drept urmare s-a ciocnit cu un alt mijloc de transport în care se afla șoferul și 3 pasageri.

În rezultatul impactului, o femeie de 30 de ani și copilul ei de 7 luni, au decedat la fața locului. Al treilea pasager, un copil de 4 ani, a suferit leziuni, care potrivit raportului de expertiză medico-legală se califică drept vătămări corporale medii.

Procuratura Generală anunță că sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media