Socialiștii condamnă excluderea candidatului la funcția de primar al municipiului Bălți

Partidul Socialiștilor al Republicii Moldova condamnă excluderea din cursa electorală a candidaților care au acces în turul doi al alegerilor locale generale. Declarația a fost făcută de secretarul executiv al formațiunii politice, Igor Dodon.

Chiar dacă sunt întrebări față de campania electorală a unui sau altui candidat, aceste acțiuni ale instituțiilor de stat trebuie să aibă loc înainte de finalizarea alegerilor , dar nu după ziua alegerilor. Deaceea noi condamnăm excluderea unuia dintre candidații care au trecut în turul doi la Bălți”, a subliniat Dodon.

Reamintim că, după excluderea candidatului de rezervă a lui Șor, Arina Corșicova, din cursa electorală, Maxim Moroșan, candidatul din partea PSRM, care a acumulat 19.73% și s-a situat pe locul 3, se va duela în turul doi al alegerilor cu candidatul ,,Partidului Nostru” Alexandr Petkov, care a acumulat cele mai multe voturi.

Maxim Moroșan a petrecut o campanie foarte bună împreună cu echipa socialiștilor la Bălți și acum este candidat pentru turul doi. Noi suntem pregătiți să luptăm pentru primăria municipiului Bălți. Anunțăm oficial că socialiștii nu-și vor retrage candidatul la funcția de primar, ci vom merge ferm pentru a învinge și pentru a întoarce orașul Bălți locuitorilor municipiului”, a mai spus Igor Dodon.

Menționăm că marți, 7 noiembrie, Arina Corșicova, candidatul de rezervă a lui Șor, care a fost susținut de partidul Șansă imediat cum a fost scos din alegeri, a fost exclusă din cursa electorală de către Consiliul electoral de circumscripție, în urma cererii de excludere din cursă depusă de contra-candidatul ei, Nicolae Grigorișin, înaintat de Partidul Schimbării.

În urma alegerilor locale din Bălți Arina Corșicova a acumulat 21.59% din voturi, iar cele mai multe voturi le-a acumulat Alexandr Petkov, candidatul ,,Partidului Nostru” a lui Renato Usatîi, cu 22.69%.

Conform procedurii, în turul doi al alegerilor se așteaptă să se dueleze candidatul Alexandr Petkov, care a acumulat cele mai multe voturi, și Maxim Moroșan, din partea PSRM, care a acumulat 19.73% și s-a situat pe locul 3.

Citește și: Arina Corșicova a fost exclusă din cursa electorală a municipiului Bălți

Citește și: Motivele care au stat la baza excluderii Arinei Corșicova din cursa electorală

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media