SIS a publicat lista celor 31 de portaluri de știri care urmează să fie blocate

Serviciul de Informații și Securitate a publicat lista celor 31 de site-uri de știri care urmează să fie blocate pe perioada stării de urgență. Este vorba despre portalurile de știri ale celor șase posturi TV rămase fără licență, ale posturilor de televizine  care au rămas fără licență anul trecut, dar și alte site-uri de știri.

În ordinul emis de SIS se menționează că aceste portaluri web alterează conținutul informațional.

”Prin Ordinul Directorului SIS nr. 74 din 30 octombrie curent, a fost completată lista surselor cu conținut online care alterează, în condiţiile stării de urgenţă, aprobate prin Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022, conţinutul informaţiilor difuzate în spaţiul public în stare să genereze tensiuni ori conflicte sociale provenite de la autorităţile publice din statul aflat în conflict militar şi recunoscut drept stat agresor sau provenite de la persoanele fizice sau juridice incluse în listele de sancţiuni internaţionale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Canadei şi Norvegiei, pentru acţiuni ce au urmărit destabilizarea ordinii constituţionale din Republica Moldova sau pentru implicarea în acţiuni ce atentează la statalitatea şi integritatea teritorială a statului”, se arată în infromația publicată de SIS.

Este vorba despre  kp.md, aif.md, orizont.tv, itv.md, prime.md, publika.md, canal2.md, canal3.md, primul.md, rtr.md, a-tv.md, cenzura.md, tv6.md, orheitv.md, vedomosti.md, enews.md, regtrends.com, kp.ru, tass.ru, lenta.ru, pravda.ru, aif.ru, rg.ru, interfax.ru, mk.ru, iz.ru, riafan.ru, regnum.ru, pnp.ru, radiosputnik.ru, rline.tv.

Săptămâna trecută, Serviciul de Informații și Securitate a cerut blocarea a 22 de site-uri de știri rusești.

CITEȘTE ȘI: 22 de site-uri rusești, blocate pe teritoriul țării noastre. Ordinul, semnat de șeful SIS

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media