Șeful poliției de frontieră, Rosian Vasiloi, eliberat din funcție

Șeful poliției de frontieră, Rosian Vasiloi, a fost eliberat din funcție, în baza cererii de demisie. Propunerea privind încetarea exercitării funcției din data de 8 noiembrie a fost prezentată de Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne. Hotărârea a fost aprobată de Guvern. 

Reamintim că Rosian Vasiloi este cercetat penal pentru neglijență în serviciu în dosarul ce vizează atacul armat de pe Aeroportul Internațional Chișinău, din 30 iunie, în urma căruia au fost împușcați polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul securității aeroportuare, Igor Ciofu.

Atacatorul, un cetățean al Tadjikistanului, cercetat penal în țara de origine, a deschis focul la scurt timp după aterizare la Chișinău, după ce a fost anunțat că i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova. Acesta a fost grav rănit în timpul reținerii. Ulterior acesta a murit pe patul de spital.

Citește și: Rosian Vasiloi, cercetat penal pentru neglijență în serviciu. Dosarul vizează atacul armat de pe AIC

Recent, la data de 5 noiembrie, un nou  incident a avut loc la aeroport. Un bărbat din Azerbaidjan a intrat ilegal în Moldova, iar la scurt timp a reușit să fugă din incinta Aeroportului Internațional Chișinău.  În context, premierul Dorin Recean a declarat că urmează o demisie.

Citește și: „Curând va urma o demisie”. Premierul a comentat incidentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media