sursa: csp.md

Se caută procuror general. Consiliul Superior al Procurorilor a lansat concursul

Consiliul Superior al Procurorilor a lansat concursul pentru selectarea noului procuror general. Decizia a fost luată la ședința de luni. Potențialii candidați trebuie să depună dosarul până în data de 22 noiembrie.

Inițial, membrii CSP au aprobat regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general. Votul nu a fost unul unanim. A existat și o opinie separată pe marginea subiectului. Ulterior, ministrul Justiției, Veronica Mihailov Moraru, a propus să fie stabilită și data limită pentru depunerea dosarelor.

22 noiembrie 2023 să fie data-limită pentru depunerea dosarelor”, a propus ministrul.

Propunerea a fost susținută.

Funcția de procuror general a devenit vacantă odată cu semnarea decretului prezidențial privind eliberarea din funcție a procurorului suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a deținut funcția de procuror general al Republicii Moldova din noiembrie 2019 și a fost suspendat din funcție în octombrie 2021, când pe numele său au fost pornite mai multe cauze penale. După suspendarea lui Stoianoglo, interimatul funcției a fost asigurat de către Dumitru Robu și Ion Munteanu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media