Șase persoane, reținute pentru furturi din safeuri. Au sustras peste 2 mln de lei

Șase membri ai unei grupări criminale specializate în furtul mijloacelor bănești din safeurile agenților economici au fost reținuți de oamenii legii. Ilegalitățile, în total 23 de episoade, au fost săvârșite pe teritoriul raionului Ialoveni, precum și în alte raioane.

Potrivit procurorilor, în rezultatul acțiunilor infracționale ale grupării, au fost sustrase mijloace bănești în sumă totală de peste 2 milioane de lei.

În cadrul documentării, au fost efectuate percheziții la domiciliile și în unitățile de transport ale suspecților, fiind depistate și ridicate mijloace bănești, răngi metalice, mijloace de comunicare securizată, precum și alte bunuri sustrase.

Inițial a fost reținut un suspect, care reușise să se ascundă în momentul efectuării percheziției și care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin unul din punctele de trecere ale frontierei de stat.

Alți membri ai grupului infracțional sunt inculpați într-o cauză penală pentru comiterea infracțiunilor similare, cauză care la moment se examinează de către instanța de judecată.

În privința tuturor membrilor grupului criminal, procurori au solicitat aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media