facebook.com/perciundan

Săptămâna Educației în Republica Moldova. Specialiștii din învățământ și mediul de afaceri, în strânsă cooperare

Promovarea profesiilor pedagogice, sporirea calității educației, dar și operarea unor modificări eficiente în curriculumul școlar sunt printre principalele subiecte ale discuțiilor preconizate pentru Săptămâna Educației în țara noastră, desfășurate în perioada 22-28 aprilie cu genericul „Moldova pentru Educație”. Astăzi, 25 aprilie, a avut loc solemnitatea de deschiderere a evenimentului.

Astăzi dăm start celor patru zile pline de evenimente dedicate principalelor subiecte de actualitate din Educația din Republica Moldova. Săptămâna este o continuare a Forumului Național al cadrelor didactice, organizat în septembrie 2023 și reprezintă o extindere a conversației inițiate atunci. (…) În premieră includem și elevii, și părinții, și mediul de afaceri în dialogul pentru educație. Vom dezbate și vom pune în discuție trei inițiative esențiale”, a spus în debutul evenimentului ministrul Educației, Dan Perciun.

Oficialul a apreciat efortul comun al părților participante de a apropia comunitatea de bussines din Moldova de sistemul educațional al țării și, în special, de a coopta în reațeua școlilor-model.

Mulțumim companiilor care au răspuns apelului nostru și sunt deja alături de noi. Vom discuta despre crearea rețelei de mentori la nivel național. Ulterior se va pune în discuție ce modificări urmează a fi operat în curriculumul școlar. Pornim o conversație care ar trebui să culmineze cu un nou curriculum în anul 2027”, a mai spus ministrul.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul Săptămânii Educației în Republica Moldova sunt abordate cele mai importante inițiative la care lucrează Ministerul Educației, dar și problemele din domeniu.

La discuții participă părinți, profesori, elevi, studenți, dar și parteneri de dezvoltare.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene,  USAID,  Suedia, Marea Britanie, PNUD, UNICEF, Banca Mondială.

Totuși, subiectul central al discuțiilor va viza rețeaua de școli-model, un proiect național lansat de MEC care prevede renovarea și dotarea integrală a 35 de instituții de învățământ din țară. În cadrul conferințelor vor fi aduse în prim-plan subiecte precum accesul la educație, calitatea învățământului, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea ciruculară, educația inclusivă, îmbunătățirea metodelor de predare-învățare, dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale elevilor.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media