Salarii mai mari și sporuri unice. Premierul a prezentat programul ”Spor pentru Moldova”

Salariile medicilor ar urma să crească, iar profesorii vor beneficia de un spor unic. Asta promite Guvernul, care va merge în Parlament cu rectificarea bugetului de stat. Premierul Dorin Recean a prezentat programul ”Spor pentru Moldova”, în sumă de 1,3 miliarde de lei.

Potrivit premierului, salariile angajaților din Sănătate vor crește cu 15 la sută. În total, e vorba de 48 de mii de beneficiari. În cazul medicilor legiști, majorarea e de 26%.

”Salariul unui medic va crește de la 17,3 mii la 19,9 mii lei”, a declarat Dorin Recean.

La fel, Guvernul anunță spor și pentru educație. Toți profesorii ar urma să primească o plată unică de 5 mii de lei. E vorba de 66 de mii de persoane. A fost prevăzut un spor unic și pentru cadrele nondidactice, de 3 mii de lei.

„E prima dată când de așa sprijin beneficiază întreg sistemul de învățământ. Peste 100 de mii de persoane beneficiare de acest spor”, spune Dorin Recean.

Câte 5 mii de lei vor primi și peste 10 mii de angajați de la IGSU, poliție, poliția de frontieră, carabinieri.

Prim-ministrul promite salarii mai mari pentru artiștii angajați în tatrele din subordinea ministerului Culturii. E vorba de creșteri la salarii de 25%. Astfel, actorii vor primi mai mult cu 1 500 de lei pe lună.

Proiectul rectificării bugetului de stat urmează să fie prezentat săptămâna viitoare în Parlament.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media