România este pregătită să furnizeze gaze naturale Republicii Moldova și Ucrainei

România ar putea aproviziona Republica Moldova şi Ucraina cu gaze naturale. Anunțul a fost făcut de ministrul român al Energiei, Sebastian Burduja.

 

Potrivit Stiri.tvr.ro, România vrea să aprovizioneze Republica Moldova şi Ucraina cu gaze naturale, în situaţia în care aceste ţări vor avea probleme de alimentare în sezonul rece. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a menționat că România are depozitele suprapline în acest moment și vrea să devină lider regional în domeniul gazelor naturale.

”Suntem la 103% aproximativ grad de umplere, am făcut supraplinul. Este adevărat că ne-am arătat disponibilitatea și față de Republica Moldova și față de Ucraina. Noi ne-am manifestat această deschidere. Nu avem o solicitare formală în acest moment, urmează să vedem dacă pe parcursul lunilor următoare Republica Moldova va apela la noi și cu siguranță, așa cum am făcut-o întotdeauna, îi vom ajuta pe frații noștri de peste Prut”, a precizat ministrul.

La începutul lunii octombrie, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat că țara noastră este mai pregătită ca niciodată de sezonul rece. Cu toate acestea, ministrul Energiei, Victor Parlicov, este de părere că Moldova nu este încă aprovizionată cu cantitatea necesară de gaze naturale pentru întreg sezonul rece.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media