Sursa: agora.md

Republica Moldova se împrumută de la BERD cu 150 de milioane de euro pentru reconstrucția drumurilor

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi un împrumut de 150 de milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere în Republica Moldova. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițiarea negocierilor pentru încheierea unui acord de împrumut, se arată într-un comunicat al Legislativului.

,,Resursele financiare vor fi folosite pentru reparația a doua tronsoane de drum. Astfel, va fi reparat sectorul 2 din centura orașului Chișinău, care are o lungime de aproximativ șapte kilometri. Drumul va fi extins și vor fi patru benzi de circulație. De asemenea, autoritățile planifică să reabiliteze tronsonul de drum care face legătura dintre frontiera cu România, Leușeni, Chișinău, Dubăsari și frontiera cu Ucraina. Acesta are o lungime de 85 de kilometri”, se arată în comunicatul emis de Parlament.

Împrumutul respectiv va fi oferit în două tranșe și va fi rambursat de țara noastră până în anul 2042. În procesul de negocieri asupra proiectului Acordului de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare vor fi implicați reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media