Sursa: nyt.com

Războiul riscă să se extindă către Liban. Ministerul Apărării israelian: „Conflictul va dura luni de zile”

În urma atacurilor Hamas asupra Israelului, războiul a luat amploare. Recent, Israelul a declanșat un atac aerian împotriva la două celule din Hezbollah, pe teritoriu libanez. Aceastea ar fi urmat să atace Israelul prin lansarea de rachete.

Un luptător Hezbollah a fost ucis. Totodată, s-a raportat și un atac aerian israelian la periferia sudică a oraşului Aitaroun, în sudul Libanului. Conform surselor de securitate libaneze, 11 luptători ai grupărilor palestiniene din Liban, care sunt aliate cu Hezbollah, au fost uciși în zona de frontieră, iar patru civili au fost de asemenea afectați în această situație. De partea israeliană a frontierei au murit cel puţin cinci soldaţi israelieni şi un civil.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a precizat că operațiunea Israelului în Gaza poate dura și trei luni de zile. Totuși, el susține că la final, organizația Hamas va fi distrusă.

„Acest război ar putea dura luni de zile, dar în final nu va mai exista Hamas”, susține ministrul Gallant, vorbind despre următoarea fază a războiului în Gaza. Aceasta trebuie să fie ultima manevră din Gaza, pentru simplul motiv că după aceasta nu va mai exista Hamas. Va dura o lună, două luni, trei, dar în cele din urmă nu va mai exista Hamas. Înainte ca inamicul să întâlnească forțele blindate și de infanterie, va întâlni bombele forțelor aeriene”, a declarat Gallant, potrivit Times of Israel.

Amintim că războiul din regiune ia amploare după ce, pe data de 7 octombrie, gruparea Hamas a atacat Israelul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media