Facebook/Ion Ceban

Primăria Capitalei lansează proiectul “Descoperă Chișinăul mergând pe jos”

Un nou proiect în Capitală. Cetățenii vor putea descoperi istoria orașului și punctele de interes doar scanând un QR cod de pe plăcuțele instalate pe indicatoarele unde scrie denumirea străzilor. Proiectul a fost lansat de Primăria Municipiului Chișinău și echipa de la Gambit Now.

 

Proiectul a fost lansat pe 1 august și este vorba despre 64 de plăcuțe cu un QR cod, instalate pe indicatoarele unde scrie denumirea străzilor. La momentul actual, platforma deține 343 de obiective din 55 de străzi din Chișinău.

Potrivit edilului Capitalei, Ion Ceban, portalul oferă toate serviciile în două limbi: română și engleză.

”Scanând codul, puteți descoperi noul portal online – travelant.org, unde sunt concentrate cele mai interesante și relevante informații despre obiectivele turistice (clădiri, edificii, monumente, parcuri, biserici, instituții publice), comerciale, de agrement, evenimentele culturale din sectorul Buiucani cât și din centrul cultural și istoric al Capitalei”, a scris edilul Capitalei, Ion Ceban pe Facebook.

Proiectul ,,Descoperă Chișinăul mergând pe jos” are scopul de a îndemna locuitorii Capitalei să exploreze orașul, dar și atragerea mai multor turiști, contribuind substanțial la descoperirea potențialului valoros al centrului istoric al municipiului Chișinău, cu arhitectura lui specifică.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media