Igor Grosu a comentat decizia CEDO în cazul lui Stoianoglo

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat decizia CEDO în cazul lui Alexandr Stoianoglo. Șeful legialtivului recunoaște că, în perioada în care fostul procuror general a fost suspendat, legislația nu prevedea contestarea deciziei de suspendare, fapt invocat în decizia Curții Europene.

”Ceea ce se invocă pe procedură, întradevăr, în acea perioadă nu era acea procedura de contestare. Acum ea este și următorii procurori vor putea beneficia de acest cadru legal”, a declarat Igor Grosu.

Grosu a mai spus că procurorii trebuie să lupte cu cei care încalcă legea.

”Această persoană va rămâne în istoria Republicii Moldova cu afirmația ”Salut, Slava”. Trebuie să fie două lumi diferite, lumea bandiților și lumea procurorilor”, a mai spus șeful legislativului.

Amintim că, Republica Moldova a fost condamnată la CEDO în cazul fostul procuror general Alexandr Stoianoglo. Curtea a declarat admisibilă plângerea lui Alexandr Stoianoglo privind lipsa accesului la instanță. În aceeași zi când a fost anunțată deciza CEDO, Alexandr Stoianoglo a organizat o conferință de presă și a declarat că va cere în instanța de judecată anularea decretului emis de președintele Maia Sandu privind eliberarea lui din funcția de procuror general. Totodată, Stoianoglo a spus că se va adresa la Consiliul Superior al Procurorilor pentru ca CSP să examineze repetat plângerea privind suspendarea din funcția de procuror general.

 

CITEȘTE ȘI: Alexandr Stoianoglo va cere anularea decretului președintelui Maia Sandu

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media