Președinta Comisiei Europene, vizită la Kiev. Oficialul discută despre aderarea Ucrainei la UE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit la Kiev pentru a discuta despre extinderea Uniunii Europene cu Volodimir Zelenski. Vizita nu a fost anunțată oficial, transmite News.ro.

„Mă aflu aici pentru a discuta despre calea Ucrainei către aderarea la UE”, precum şi despre sprijinul financiar al UE „pentru a reconstrui Ucraina ca o democraţie modernă şi prosperă”, a declarat Ursula Von Der Leyen la sosirea în gara din Kiev.

Șefa Comisiei Europene a postat și un mesaj despre vizita la Kiev, pe X (fostă Twitter). Aceasta a scris: „Mă bucur să mă întorc la Kiev pentru a șasea mea vizită de război. Sunt aici pentru a discuta despre calea de aderare a Ucrainei la UE, sprijinul financiar al UE pentru reconstruirea Ucrainei ca o democrație modernă și prosperă. Și cum vom continua să facem Rusia să plătească pentru războiul său de agresiune.

În data de 8 noiembrie, Bruxelles-ul urmează să transmită un raport privind progresele înregistrate de Ucraina şi să decidă dacă va deschide sau nu negocierile de aderare. Şefa executivului european urmează să ţină un discurs în parlamentul Ucrainei.

În timpul celei de-a şasea vizite a Ursulei von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, şefa Comisiei Europene a susținut că intenţionează să discute şi despre „sprijinul militar” al europenilor, precum şi despre „al doisprezecelea pachet de sancţiuni” al UE împotriva Rusiei, scrie Digi24.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media